2030 Dünya Kupası için üç Güney Amerika ülkesi ortak oluyor

2018 Dünya Kupası’na sayılı gün kaldı. Bu sefer Rusya topraklarında bir Dünya Kupası izleyeceğiz. Peki ya sonraki Dünya Kupaları?

Herhalde başlama vuruşu yapılana kadar emin olamayacağız ama 2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar olacak. 2026 için başvurular yeni yeni hazırlanıyor. Adaylar arasında Fas başı çekiyor. Diğer bir seçenek olarak ise ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklığı gündemde. FIFA 13 Haziran’daki kongresinde bu başvuruları değerlendirip değerlendiremeyeceklerini konuşulacak.

2030 Dünya Kupası için se oldukça ilginç bir ortaklık oluşuyor. Arjantin, Paraguay ve Uruguay, Dünya Kupası’na ev sahipliği için ortaklık konusunda anlaştı.

Şehirler henüz açıklanmadı fakat Arjantin, Uruguay ve Paraguay’ın ev sahipliği yapacak 12 şehri belirlediği söyleniyor. Böylece en son 1930 yılında Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Uruguay 100 yıl sonra yeniden turnuvayı düzenleme şansı elde etmiş olacak.

Arjantin’in yıldızı Lionel Messi ve Uruguaylı Luis Suarez de daha önce bu üçlü ortaklığı desteklediklerini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Arjantin ile İspanya arasında oynanan hazırlık maçında Messi’nin “2030 Together” yazılı bir bileklik takması bekleniyordu ancak sakatlık nedeniyle yedek soyununca bu bilekliği Javier Mascherano taktı.

 

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir