Basketbol Şampiyonlar Ligi dijitalde nasıl bu kadar çok büyüdü?

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) henüz çok yeni bir turnuva. Bu yıl ikincisi düzenleniyor.

Avrupa Basketbol Ligleri’nden şampiyonların katılacağı bir turnuva ile FIBA, Euroleague’i bu turnuva ile ikinci plana itmeye çalışıyor. Henüz bunu başarabilmiş değiller çünkü Euroleague daha prestijli bir turnuva olma özelliğini sürdürüyor.

Ancak Basktebol Şampiyonlar Ligi’nin henüz sadece bir yılda sosyal medyada yakaladığı hızlı büyüme turnuvanın geleceğine dair ümit veriyor.

2016 yazında kurulan Basketbol Şampiyonlar Ligi asıl iletişim kanalı olarak sosyal medyayı kullandı ve dijital platformları birinci öncelik olarak değerlendirdi. Bu da 2017’de Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin en hızlı büyüyen spor hesabı olmasını sağladı. 2017’de turnuva Facebook’taki kulüpler bazında en büyük Avrupa turnuvası oldu.

Banvit’in Final Four oynadığı 2016-17 Basketbol Şampiyonlar Ligi, seyirciler ve takipçiler oldukça fazla malzeme verdi. Sezon boyunca 30 milyondan fazla video izleme sayısı elde edildi ve içerikler 50 milyondan fazla kişiye ulaştı.

 

Turnuva henüz Euroleague’i tahtından edemedi ama daha bir sezonda Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 780 bin takipçisi oldu.

Turnuvanın CEO’su Patrick Comninos “Basketbol Şampiyonlar Ligi kendi çıkarları için olan bir turnuva değil Avrupa’da basketbolu yaygınlaştırma stratejisinin büyük adımı. Ticari bir markadan çok spor prensiplerine dayalı Avrupa basketbolunun yeni bir eko-sistemi. Turnuva birçok ulusal şampiyon tarafından kabul edildi ve ilk sezonumuzda turnuvanın taraftarlar ve takımlar tarafından takdir edilmesinden dolayı mutluyuz” diyor.

Bir basketbol şampiyonasının bir yılda 0 takipçiden 700 bin aktif takipçiye çıkması kolay iş değil. Bunu nasıl yaptıkları dört temel prensiple açıklanabiliyor:

 

  1. FIBA kendi sosyal medya stratejisini kurarken Basketbol Şampiyonlar Ligi taraftarları dijital aktivasyonun merkezine koyuyor. Olabildiğince esnekler ve taraftarların ilgisine, ihtiyacına göre adapte olabiliyorlar. Ve her zaman asıl kişilere, oyunculara odaklanıyorlar. Oyuncular dikkatin merkezinde yer alıyor. ,
  2. Dijital medya ortamları ve platformlar sürekli olarak değişiyor. Bu yüzden adaptasyon ve yeni teknolojilere yatkınlık çok önemli. Basketbol Şampiyonlar Ligi en üst seviyede taraftar deneyimi yaşatmak için pazarın liderleriyle iş birliği yapıyor.
  3. Basketbol Şampiyonlar Ligi için FIBA büyük bir avantaj oldu. Çünkü spor federasyonları arasında FIBA en dijital ve en aktif olanlardan biri. Basketbol Şampiyonlar Ligi, FIBA’nın dijital deneyiminden, federasyona bağlı olan diğer liglerden, kulüplerden ve oyunculardan çok fazla görüntülenme aldı.
  4. Video içeriği spor hesaplarında en önemli içerik türü. İçeriğin kolayca ulaşılıp tüketilmesini sağlıyor ve hemen herkes içerikle etkileşime geçiyor.

 

 

 

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir