UEFA’dan radikal kararlar: 4’üncü oyuncu değişikliği geliyor

UEFA, sitesinden yaptığı açıklamayla Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupa’yı kapsayan şekilde bazı kural değişikliklerine gittiğini duyurdu.

Açıklamaya göre 2018/19 sezonundan itibaren bir takımın elenmesinin gerekeceği maçlar uzatmaya gittiği takdirde 4. oyuncu değişikliği yapılabilecek. Bu durum diğer 3 oyuncu değişikliğini etkilemeyecek.

Diğer maçlardaki 18 kişilik kadro, Şampiyonlar Ligi Finali, Avrupa Ligi Finali ve UEFA Süper Kupa’ya özel olarak 23 kişiye çıkarılabilecek.

Böylece söz konusu finallerde yedek kulübesinde 7 yerine 12 yedek oyuncu oturabilecek. UEFA’ya göre bu sayede futbol kulüpleri ve teknik direktörler yedeklerle ilgili daha çok esneklik elde edecek, sezonun en önemli fikstüründe kadro şekillendirmeleri kolaylaşacak.

Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde grup aşaması bittikten sonra her kulüp herhangi bir kısıtlama olmaksızın kadrosuna 3 yeni oyuncu yazdırabilecek.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde maçların başlama saati Avrupa saatine göre 18.55 ve 21.00 olarak belirlendi. Türkiye’de sürekli yaz saati uygulamasına geçildiğinden ikinci saatte başlayacak maçlar gece yarısına doğru izlenebilecek.

Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmalarında, TSİ 22:45 olan klasikleşen maç saati, TSİ 23:00’e çekildi. Salı ve çarşamba günleri belirlenecek olan ikişer maç Türkiye saatiyle 20:55’te oynanacak. Son grup maçları ise aynı saatte başlayacak.

Avrupa Ligi grup maçları da gelecek sezondan itibaren TSİ 20:55 ve 23.00’de başlayacak.

 

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir