SPORTUP KONFERANSI

Türkiye’nin ilk spor odaklı startup konferansı olan Sportup, 30 Mayıs Salı günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Technogym ve Spor İstanbul’un ana sponsorluğunda, Webtekno, The Brandage, Mackolik.com, Tamindir, Sporx ve Tribün Dergi’nin iletişim sponsoru olduğu etkinliğin organizasyonu Sporlab tarafından gerçekleştirildi.
Yatırımcı, sporcu, kulüp ve federasyon temsilcileri, dijital ve spor ajansları, marka temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan, bu alana ilgili kişiyi bir araya getiren konferans, Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi kurucusu ve TFF eski başkanı Levent Bıçakçı ve Sporlab’in kurucusu Tolga Şenel’in açılış konuşmaları ile başladı.
İlk oturumda konuşmacılar, Patrick Bosteels, Göze Sencer, Emre Günbay ve Sinan Güle, “Sporda Yenilik ve Fırsatlar” başlığı altında kendi deneyimlerini katılımcılara aktardılar. Saran Medya’nın ve Twitter’ın özellikle yayıncılık ve yayın hakları alanındaki yeniliklerden, yatırımlardan bahsettiği oturumda Sinan Güler de hem sporcu hem de yatırımcı kimliğiyle bu ekosistemin bir parçası olarak yaşadıklarını, yatırımlarını, bu yatırımların hayatına ve ekosisteme olan katkılarını aktardı.
Verilen kahve arasından sonra konferans, Bağış Erten’in moderatörlüğünde Maçkolik Erhun Geyisi, Nesine.com’dan Arda Uysal ve Sporx’den İlkan Gökyılmaz spor içeriğinde ve yayıncılığında yaşanılan dijital dönüşümü ve bunun beraberinde getirdiği değişimi katılımcılar ile paylaştılar.
Technogym sponsorluğunda gerçekleştirilen “Deneyimi Biçimlendirmek” oturumunda Codemodeon’dan Yağız Atay, Adım Adım’dan Renay Onur, Technogym’den Vittorio Zagaia, Sweaters App’den Melis Abacıoğlu ve Pınar Tanrıverdi, SNCR Sports Kurucusu Murat Sancar’ın moderatörlüğünde bir araya geldiler. Türkiye’de ve dünyada bireyler ve spor arasındaki bağlantının teknolojinin de katkısıyla nasıl güçlendirilebileceği ve bunun her seviyede spor deneyimini nasıl zenginleştireceği konuşuldu.
Günün dördüncü oturumunda BAE Ligi Pazarlama Direktörü Burak Gürkan’ın moderatörlüğünde Dünya Freestyle Futbol Federasyonu başkanı Daniel Wood ve 4Freestyle markasının kurucusu ve aynı zamanda şampiyon bir Freestyler olan Tobias Becs, “Tüketiciye Doğrudan Ulaşmak” oturumunda bir araya geldi. İlk sunumda bir branş olarak freestyle futbolun ortaya çıkışı, global yapılanması ve dijital iletişim kanalları sayesinde dünyada milyonlara nasıl doğrudan erişim sağladığı konuşuldu. Tobias Becs ise bir sporcu olmanın kendisine bir spor girişimcisi olarak sağladığı fırsatları ve “4freestyle” markasının, sosyal medya ve pazarlama yöntemlerini kullanarak başarılı olmasının arkasında yatan adımları katılımcılara aktardılar. Oturumun sonunda Türk freestyler Faruk Aktaş ile Tobias Becs katılımcılar için çok özel bir şov sahnelediler.
Konferansın son oturumunda ise günümüzün en hızlı gelişen branşlarından biri olan e-spor’u konuşmak üzere, Armina Game Center’dan Oğuz Kılıçarslan, Netmarble’dan Aras Şenyüz, Bigkazan’dan Faruk Furkan Kazancı ve Space Soldiers takımının kurucusu Bünyamin Aydın, “Oyun Çağı” oturumunda, Meriç Eryürek’in moderatörlüğünde bir araya geldiler. Otorumda e-spor pazarı, bu alandaki gelişmeler ve büyümede devamlılığın sağlanması için gerekli olan yatırımlar ile yapısal dönüşüm ihtiyaçları tartışıldı.
Konferans sonunda Stage-co organizasyonunda Türkiye’den spor startuplarının projelerini uzman bir jüriye sunduğu proje yarışması düzenlendi. Yarışmaya başvuranlar arasından seçilen erken dönem 10 startup arasından sıyrılarak jüri tarafından birinciliğe layık görülen “Enigma” projesi olurken, ikinciliği “Fithletic” üçüncülüğü ise “Scoutim” projeleri aldı.

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir