2019 Yılında Teknoloji ve Spor İlişkisi Nasıl Olacak?

Spor dalları açısından yoğun geçen bir yılı geride bıraktıktan sonra şimdi akıllarda 2019’da sporda nasıl gelişmeler yaşanacağı ile ilgili sorular var. Geçtiğimiz yıl spor hizmetleri ile ilgili büyük teknolojik fırsatlara ulaşılmıştı, 2019’da da bu teknolojik fırsatlar büyüyerek devam edecek gibi görünüyor. Şimdi gelin hep birlikte 2019’da yaşanacak gelişmelere bir göz atalım!

Mobil Biletleme 

2019 yılında spor alanında yaşanacak teknolojik gelişmelerden bir tanesi mobil biletlemedir. Mobil biletleme spor müsabakalarında turnikelerden girişi kolaylaştıracağı gibi, kulüplerin tercihine göre değil zorunlu olarak kullanılmaya başlayacaktır. 2019 yılında mobil biletme sayesinde takımların fiyatları konusundaki kontrol mekanizması güçlendirilecek ve müsabakalara giriş yapan sporseverlerin bilgileri daha şeffaf bir şekilde kayıt altına alınacaktır.

2019 yılında sporseverlerin hayatını oldukça kolaylaştıracak olan mobil biletlemeyi daha kullanışlı hale getirecek biyometrik doğrulamanın da teşvik edileceği öngörülmektedir. Biyometrik doğrulamanın doğru bir şekilde hayata geçirilebilmesi için pek çok havalimanında biyometrik doğrulama teknolojisini kuran ve işleten firmalar ile anlaşmalar yapılmaya başlanmıştır. 2018 yılı itibari ile spor kulüplerinin hem bilet takibini hem de sporseverlerin müsabakalara girişini kolaylaştırmak adına başlattıkları mobil biletleme 2019 yılında biyometrik doğrulamanın da devreye sokulması ile gelişimini hızla sürdürecektir

 

Yayın Organlarında Çeşitlilik

Spor müsabakalarının yayın haklarının çeşitli yayın organları tarafından satın alınması bu konuda çok farklı yayın politikalarının güdülmesine sebep olmuştur. 2018 yılı sona ererken yayın haklarında getirilen yenilikler ile birlikte spor müsabakaları aynı anda farklı yayın organları tarafından yayınlanmaya başlamıştır. Yayın organlarının çeşitlendirilmesi sporseverlerin belirli yayın organlarına bağlı kalmasını engellemiştir. Spor yayıncılığında ortaya çıkan bu yenilik göz ardı edilen spor dallarının da yayınlanmasına imkân tanımıştır. Özellikle dövüş sporlarının yayın haklarının farklı kuruluşlar tarafından satın alınması uzmanlar tarafından 2019 yılının spor yayıncılığında oldukça farklı bir yıl olacağı yorumlarının yapılmasının neden olmuştur.

 

E-Spor  

2018 yılında dünyayı kasıp kavuran e-spor, 2019 yılında etkisini sürdüreceğe benziyor. Özellikle Amerikan Ulusal Hokey Ligi(NFL) tarafından kurulacak olan e-spor ligi geleneksel ve modern spor dallarının birleşmesine ve yepyeni alanların ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. NFL’in başlatmış olduğu e-spor furyasına NBA ve NASCAR da katılacağını açıklamıştır. Dünyanın en büyük organizasyonlarından 3ü olarak kabul edilen NFL, NBA ve NASCAR’ın e-spora yapacağı katkı sayesinde 2019 yılında e-spor daha büyük kitlelere ulaşacak ve sektördeki payını oldukça büyütecektir.

 

Giyilebilir Teknoloji  

2018 yılında giyilebilir teknoloji pek çok alanda kullanılmaya başlanmış Kevin Durant gibi pek çok önemli isim yaptıkları sponsorluk anlaşmaları ile giyilebilir teknolojinin yaygınlaşmasına katkı sağlanmıştır. Giyilebilir teknolojilerin müsabaka esnasında sporculara yaptığı pozitif katkı taraftarlar ve takım koçlarının müsabaka sırasındaki veriler ile ilgili iştahını kabartmıştır. Bu nedenle giyilebilir teknolojinin kendi takımlarında da kullanılmasını talep etmeye başlamışlardır. Özellikle Amerikan Ulusal Hokey Ligi olan NFL’de sporcular kendi sağlık verileri üzerindeki haklardan feragat ederek giyilebilir teknoloji sayesinde bu verilerin pazarlanması konusunda müzakerelere başlamaya hazırlanmaktadır.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

https://www.sporttechie.com/five-predictions-for-how-technology-will-change-sports-2019/

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir