2018 Akademi Ödülleri’nde kazanan spor oldu

Sinema sektöründe artık spor da yaygın bir şekilde işlenen bir tema oldu. 2018 Akademi Ödülleri bu yıl hiç olmadığı kadar spor teması ile iç içe yaşandı. Üç Oscar ödülü spor temalı işlere verildi.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney –  “I, Tonya”

https://www.youtube.com/watch?v=OXZQ5DfSAAc

 

“I, Tonya” filmi Olimpik Artistik Patinajcı Tonya Harding’in hikayesini anlatan bir yapım. Filmde rol alan Allison Janney’yi, baskıcı ve talepkar bir anne rolünde izliyoruz. Janney, bu filmdeki performansıyla ilk Oscar Ödülü’nü kazandı.

En iyi Belgesel: “Icarus”

https://www.youtube.com/watch?v=qXoRdSTrR-4

 

Bryan Fogel’in yönettiği “Icarus” 2014 Sochi Kış Olimpiyatları’nda Rusya’nın nasıl devlet eliyle doping yapıldığını gösteriyor. Rusya Anti Doping Ajansı Başkanı Grigori Rodchenkov’un da yer aldığı filmle ilgili olarak Fogel “Yıllardır, olimpiyatlarda ve uluslararası turnuvaların bütün spor dallarında bu programın uyguladığını biliyoruz. Bu skandalı ifşa ederek kendimi bir nevi Edward Snowden gibi hissediyorum” demişti.

En iyi Kısa Animasyon: “Dear Basketball”

https://www.youtube.com/watch?v=Hr3dX6__-hU

 

“Dear Basketball”un yapımcılığını Kobe Bryant üstleniyor. Film, Kobe Bryant’ın 20 yıllık basketbol kariyerini sonlandırdıktan sonra yazdığı şiiri bu filmle görselleştiriyor.

 

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir