2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları modası

Kış Olimpiyatları’na katılan bir takım hangi marka ve hangi model kıyafetleri giyer?

Organizasyonda öne çıkan markaların büyük bir çoğunluğu ABD menşeili olduğu için ABD takımını mercek altına almakta fayda var. 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatarı’nda ABD takımı  bugün itibariyle beşi altın olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.  Madalya sıralamasında ABD, beşinci olarak yer alıyor. Ama kullandıkları teknoloji ve ürünler özellikle dikkatimizi çekiyor.

Oakley Harmony Fade

Team Oakley kullanan sporcuların çoğu Harmony Fade koleksiyonunu tercih ediyor. Mikaela Shiffin, Stale Sandbech ve Chloe Kim gibi isimlerin yüzünde görebilirsiniz. Prizma teknolojisi kar üzerindeki görüşü artırıyor.

Columbia Mogul Kit

Columbia’nın mavi beyaz takımı OutDry teknolojisinı kullanıyor. Bu sayede mont ve pantolon hem su geçirmez oluyor hem de nefes almaya izin veriyor. Altın renkli astarı takım için özel olarak hazırlanmış. İçindeki noktalı katman sporcunun ısısını bütün vücuda yaymak için tasarlanmış.

Nike Madalya Seremonisi Takımı

Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları’nda bütün madalya seremonileri açık havada gerçekleştiriliyor ve hava sıcaklığı eksi 18 dereceye kadar düşebiliyor. Madalya kazanmak kolay değil. Madalya seremonisine de katılmak kolay değil. Atletlerin madalya seremonisinde giymesi için Nike özel bir takım üretti. Dört parçalı takımda su geçirmez ceket, DWR kaplamalı pantolonlar, Gaiter botlar ve özel eldivenler var. Her şey atletlerin madalya seremonisinde soğuk ısırması yaşamasını engellemek için. 

Under Armour Hız Pateni Kıyafeti

Under Armour, ABD hız pateni takımı ile birlikte çalışarak hem rahatlık hem de performans sağlayan özel bir kıyafet tasarladı. İkinci bir deri gibi hissettiren bu kıyafet asimetrik dizaynı ile bacaklara daha fazla serbestlik veriyor.  Bu organizasyonda kullandıkları kıyafetin her zamankindan daha da aerodinamik olduğu öne sürülüyor.

Under Armour Bobsled Kıyafeti

Under Armour aynı zamanda ABD bobsled ve skeleton takımlarıyla da birlikte çalışarak son teknoloji bir kıyafet üretti. ColdGear Infrared ile üretilen bu dar kıyafetler sporcunun saatte 120 kilometre hızla kızakla kayarken ısısını korumasını sağlıyor. Under Armour aynı zamanda omuzları, kolları ve sırtı H1 isimli bir kumaşla kapladı. Bu da rüzgar direncini en aşağıya indiriyor ve çok değerli olan mili saniyeleri kazandırıyor.

North Face Freeski Kit

North Face bu organizasyon için her atlete kırmızı, beyaz ve mavi renkli özel takımlar hazırladı. Toplamda 60’tan fazla bu takımları üreten North Face her ceketin için sporcunun ebeveynlerinin ve ailesinin fotoğraflarını işledi. Duygusal değerinin yanı sıra North Face Ventrix ve FuseForm teknolojilerini kullandı ki bu teknolojiler NASA’nın Apollo Programı’nda da kullanılmıştı. Maddie Bowman, Aaron Blunck ve Devin Logan gibi isimlerin üzerinde görebileceğiniz bir set.

Giro Emerge Kask

Grio’nun çıkardığı freestlye kaskı minimal bir görüntüye sahip ama markanın bugüne kadar ürettiği en güvenli kasklardan biri. MIPS Spherical özelliği ile yüksek hızlı düşmelerde birçok noktadan travmatik beyin sarsıntılarını engelliyor. Kask Giro’nun D2 özelliğine sahip. Bu da sert ve yumuşak çarpmalarda ayrı ayrı koruma sağlıyor. Emerge, perakende müşterilere bu yılın sonbaharında arz edilecek.

Burton

Burton markasını bu Olimpiyatlar’da kaçırmak imkansız. Vermont’ta bir Snowboard üreticisi olan marka ABD Takımı için NASA’dan esinlendikleri kıyafetler tasarladı. Beyaz ceketler, pantolonlar ve eldivenler ABD’li sporcuların olduğu hemen her yerde göze çarpıyor. Dikkatli bakarsınız Burton markasını Snowboard’larda da görebilirsiniz. Çünkü Burton’ın 2019 model Snowboard’larını organizasyondaki neredeyse tüm snowboardçular kullanıyor. Sadece ABD değil bütün takımlar…

Kaynak

Yazı Hakkında Düşünceleriniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir